When November 12, 2023 at 2:00pm CST 2 hrs
Contact Horia Dicher [email protected]

"Manuscrise Pământene"

Jurnal Baroc, editia a 2-a

RSVP Here

 

 

 

 

Despre Eveniment 


Data:12 Noiembrie, 2023
Ora: 2-4 PM
Locație: ROCO Chicago

Vă invităm la ROCO Chicago pentru lansarea editiei a 2-a  a jurnalului baroc "Manuscrise Pământene"- un jurnal autobiografic si de calatorie, cu note filozofice, sociologice si "semicapitole" de poezie

 

Rânduri din "Manuscrise Pământene"


"Ştiam.
Ştiam că dacă încep să scriu nu mă voi mai putea opri.
Ştiam că aş putea, dar îmi era frică să încep.
Asta a durat cîţiva ani. Am scris între timp. Puţin. Timid.
Lipsit de volum, lipsit de masă. Numai lumină.
Cel mai frică îmi e de transă. De starea de TRECERE. De
pătrunderea în VESTIBUL. Acolo unde se face transferul între cele două lumi. Între REALITATE şi VIS, între COTIDIAN şi FANTASTIC, între BANAL şi NEOBIŞNUIT, între TELURIC şi EDENIC, între NECUNOAŞTERE şi REVELAŢIE, între OPAC şi TRANSPARENŢA LA TOT. Şi îmi mai e frică de SCHIMBARE.."

 

"Dorințe neîmplinite, nevoi alungate se adună undeva la o ladă de gunoi a ființei... gândurile, ideile, sentimentele, citadelele care se nasc și cresc din ele, fructificându-se în opere de artă, de știință sau altele, nu sunt decât alte ființe, de altă natură decât noi..."

 

Horia Dicher: O Viață între Știință și Literatură


Născut pe 6 octombrie 1972 în Mediaș, județul Sibiu, Horia Dicher a urmat un parcurs educațional și profesional divers și plin de experiențe. A absolvit Liceul Axente Sever cu specializare în Matematică-Fizică, pentru a continua apoi cu studii universitare și de master în Fizica Teoretică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

 În 1998, autorul a emigrat în SUA după ce a câștigat Loteria Vizelor, stabilindu-se în Chicago. Inițial, a predat Fizica și Matematica la Lake Shore Schools, apoi s-a orientat către construcții și arhitectură, lucrând cu instalații electrice și obținerea de permise. Între 2005 și 2008, Horia a deținut o firmă de consulting și arhitectură, realizând proiecte de remodelare a imobilelor.

Anul 2011 marchează debutul său literar cu lucrarea "Manuscrise Pământene", publicată la Editura Niculescu. 

Prin varietatea experiențelor sale, de la știință la literatură și de la România la SUA, Horia Dicher își construiește o narativă unică, pe care o împărtășește cu cititorii săi în lucrările sale.

 

Profesor Dr. Marius Stan


Marius Stan este cercetător și scriitor în Chicago.  A obținut licența în fizică la Universitatea din București și doctoratul în chimie la Institutul de Chimie Fizică al Academiei Române. După ce s-a mutat în SUA, în 1997, Dr. Stan a fost cercetător principal la Laboratorul Național Los Alamos și director național pentru informatică la Ministerul Energiei al SUA, în timpul administrației Obama. Mai târziu a devenit lider al programului de materiale inteligente de la Laboratorul Național Argonne și profesor asociat la Universitatea din Chicago și Universitatea Northwestern. În 2021 a decis să se dedice unor proiecte personale centrate pe utilizarea calculatoarelor în știință, tehnologie și artă. De curând a contribuit cu povestiri în limba română la volumele colective „Marea degringoladă amoroasă”, apărut la Editura pentru Artă și Literatură și „Povești călătoare”, la editura Minela. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Vestul Mijlociu, S.U.A. În prezent scrie o carte despre inteligența umană și cea artificială și un roman, ambele în limba engleză. Îl puteți recunoaște și ca Bogdan, personajul român din serialul de televiziune Breaking Bad.

 

Puncte de atracție ale evenimentului


  • Dialog cu Profesorul Marius Stan: Alăturați-vă unei conversații fascinante între autorul Horia Dicher și respectatul Profesor Marius Stan. Dialogul va explora temele și ideile profunde din "Manuscrise Pământene", oferind publicului o perspectivă valoroasă asupra creației
  • Sesiune de Întrebări și Răspunsuri: Participați la o discuție interactivă cu autorul și interlocutorul sau
  • Semnare de carte: Aveți oportunitatea de a obține un exemplar semnat al cărții "Manuscrise Pământene".

Follow us on:


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •