When May 11, 2024 at 4:00pm CDT 2 hrs
Where ROCO Chicago
Contact Horia Dicher [email protected]

"Manuscrise Pământene"

Jurnal Baroc, editia a 2-a

RSVP Here

 

 

 

 

Despre Eveniment 


Vă invităm la ROCO Chicago pentru lansarea editiei a 2-a  a jurnalului baroc "Manuscrise Pământene"- un jurnal autobiografic si de calatorie, cu note filozofice, sociologice si "semicapitole" de poezie. Invitati speciali: Marius Stan, PhD and Vox Maris Band.

 

Rânduri din "Manuscrise Pământene"


"Ştiam.
Ştiam că dacă încep să scriu nu mă voi mai putea opri.
Ştiam că aş putea, dar îmi era frică să încep.
Asta a durat cîţiva ani. Am scris între timp. Puţin. Timid.
Lipsit de volum, lipsit de masă. Numai lumină.
Cel mai frică îmi e de transă. De starea de TRECERE. De
pătrunderea în VESTIBUL. Acolo unde se face transferul între cele două lumi. Între REALITATE şi VIS, între COTIDIAN şi FANTASTIC, între BANAL şi NEOBIŞNUIT, între TELURIC şi EDENIC, între NECUNOAŞTERE şi REVELAŢIE, între OPAC şi TRANSPARENŢA LA TOT. Şi îmi mai e frică de SCHIMBARE.."

 

"Dorințe neîmplinite, nevoi alungate se adună undeva la o ladă de gunoi a ființei... gândurile, ideile, sentimentele, citadelele care se nasc și cresc din ele, fructificându-se în opere de artă, de știință sau altele, nu sunt decât alte ființe, de altă natură decât noi..."

 

Horia Dicher: O Viață între Știință și Literatură


Născut pe 6 octombrie 1972 în Mediaș, județul Sibiu, Horia Dicher a urmat un parcurs educațional și profesional divers și plin de experiențe. A absolvit Liceul Axente Sever cu specializare în Matematică-Fizică, pentru a continua apoi cu studii universitare și de master în Fizica Teoretică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

 În 1998, autorul a emigrat în SUA după ce a câștigat Loteria Vizelor, stabilindu-se în Chicago. Inițial, a predat Fizica și Matematica la Lake Shore Schools, apoi s-a orientat către construcții și arhitectură, lucrând cu instalații electrice și obținerea de permise. Între 2005 și 2008, Horia a deținut o firmă de consulting și arhitectură, realizând proiecte de remodelare a imobilelor.

Anul 2011 marchează debutul său literar cu lucrarea "Manuscrise Pământene", publicată la Editura Niculescu. 

Prin varietatea experiențelor sale, de la știință la literatură și de la România la SUA, Horia Dicher își construiește o narativă unică, pe care o împărtășește cu cititorii săi în lucrările sale.

 

Profesor Dr. Marius Stan


Dr. Marius Stan este cercetator și scriitor în Chicago. Pe lângă articolele științifice, a publicat poezii și povestiri scurte iar in prezent lucrează la un roman și la o carte despre inteligența umană și cea artificială.

Puncte de atracție ale evenimentului


  • Dialog cu Profesorul Marius Stan: Alăturați-vă unei conversații fascinante între autorul Horia Dicher și respectatul Profesor Marius Stan. Dialogul va explora temele și ideile profunde din "Manuscrise Pământene", oferind publicului o perspectivă valoroasă asupra creației
  • Sesiune de Întrebări și Răspunsuri: Participați la o discuție interactivă cu autorul și interlocutorul sau
  • Semnare de carte: Aveți oportunitatea de a obține un exemplar semnat al cărții "Manuscrise Pământene".

Follow us on:


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •