• ROCO (The Romanian Community Center of Chicago) este un proiect al Romanian United Fund: un proiect prin care RUF sustine comunitatea din Chicago sa isi deschida propriul centru comunitar. ROCO va fi condus de un consiliu al comunitatii ales prin vot democratic.

 • Dati-ne voie sa raspundem cu o intrebare: exista un centru la ora actuala unde mergi cu drag, sa te simti acasa, care sa conecteze la valorile tale si care sa vina in intampinarea nevoilor tale? Daca nu exista asa ceva, citeste mai departe.

  RoCo va fi un centru cald, prietenos, proaspat, dar in acelasi timp eficient si de impact. Impactul este creat prin adeziunea larga a comunitatii si printr-o finantare solida care ii permite sa creeze valoare reala pentru comunitate: prin programe educationale, evenimente de calitate, sustinerea celor care au nevoie de ajutor.

 • Da, sediul exista. Locatia este 5406 N Kedzie Ave, Chicago, IL 60625. Sediul este inchiriat pana la o perioada de maxim 5 ani, cu $1/luna (donatie).

 • Scoala RUF: Aflati mai multe despre clasele online si offline.

   

  evenimente_roco_2022.jpg

 • Un model financiar a fost creat, care presupune urmatoarele cheltuieli:

  1) Chiria: $1/luna (spatiul este donat pentru 5 ani)

  2) O pozitie de Coordonator: $36,000 pe an

  3) Profesori: $25/ora

  4) Alte cheltuieli cu spatiul

  TOTAL: $56,000 pe an

  Restul de bani, pana la $120,000 pe an ($10 x 1,000 suporteri x 12 luni) vor fi cheltuiti pentru a sponsoriza programe (e.g. teatru) si evenimente care se vor intampla la centru. Donatorii vor avea posibilitatea de a vota si de participa la procesul decizional.

 • Locatia: 5408 N Kedzie, IL, 60625.

   

 • Centrul este pentru toata lumea: romani de oriunde, inclusiv moldoveni (comunitatea moldovenilor este reprezentata la noi in Consiliu), dar si oricine care locuieste in zona: orice persoana care are o afinitate speciala pentru Romania sau prieteni romani.

 • Majoritatea evenimentelor vor fi gratuite pentru intreaga comunitate, nu doar pentru donatori. Unele evenimente, in special cele organizate de cluburi (Women's Club, Golf Club, Crypto Club, Biking Club) vor fi restrictionate doar pentru membrii clubului.

  Donatorii vor fi primii anuntati (vor avea prioritate) cand va avea loc un eveniment. Vezi lista evenimentelor propuse pentru 2022.

 • Donatia de $10/luna nu este un membership, ci pur si simplu o donatie facuta pentru a sustine RoCo, centrul comunitar. Toata lumea va beneficia de serviciile oferite de centru, indiferent daca a donat, sau nu, in acelasi mod. Asadar, nu exista o perioada "de gratie", cel putin nu la ora actuala.

 • Planul actual este de a crea o noua organizatie 501c3 care sa reprezinte centrul comunitar RoCo, in 2022. Acest lucru nu este absolut necesar, dar ar face lucrurile mult mai simple din punct de vedere al transparentei fondurilor si organizarii interne. Decizia va fi luata de Consiliu Communitatii.

 • RoCo este un centru neafiliat politic sau religios, un spatiu construit de comunitate si condus de comunitate, printr-un Consiliu al Comunitatii

  La ROCO toata lumea este binevenita sa participe, pentru a primi sau oferi ajutor, pentru a voluntaria, sau pur si simplu pentru a se bucura unii de altii.

 • Pentru ca ROCO sa functioneze, trebuie sa ne putem baza pe venituri recurente. Daca toata lumea ar face o singura donatie, ar fi extrem de dificil sa angajam oameni, sa platim profesori, sa creem o scoala sau orice pe termen lung.

  Acestea fiind spuse, raspunsul este DA, sigur ca se poate. “One time donations” pot fi facute aici (trebuie doar sa introduceti suma dorita).

 • Aceasta este o simpla donatie facut in suportul centrului ROCO. Nu este o contributie de membru si nu echivaleaza cu un serviciu primit in schimb sau alte beneficii. 

 • ROCO este un centru donat, iar beneficiile se vor vedea la nivelul intregii comunitati. Felul in care ne uitam la comunitate este unul "holistic", adica in intregime: familii, copii, oameni in varsta, dar bineinteles ai micile afaceri romanesti, artistii care ne promoveaza imaginea, profesorii si educatorii care sustin educatia. Pentru inceput, cele cinci directii care ne preocupa sunt: ROCO EDU, ROCO BUSINESS, ROCO ARTS & CULTURE, ROCO INFO & HELP si ROCO ENTERTAINMENT & SPORTS.

 • Excelenta intrebare!

  ROCO este condus de un Consiliu al Comunitatii. Membrii consiliului vor fi alesi prin vot, anual. Toti cei care doneaza $10 pe luna vor avea posibilitatea sa voteze membrii care ii reprezinta in Consiliu

 • Castigatorul iPad-ului de Craciun este Geneva Pinte

  https://fb.watch/aBXXGj1QFW

  Extragerea a avut loc, iar dintre cele peste 300 de nume, unul singur a fost extras de catre Eliza Luput 😃
  Felicitari, Geneva! 🥳
  Iti multumim din suflet pentru sustinere 🥰
  #rocochicago #chicagoimpreuna #romaniancommunitycenterchicago #noisuntemocomunitate #romaniancommunity

 • Ce evenimente vor avea loc la ROCO?


  Mai jos puteti vedea o lista propusa de evenimente. Inainte de a organiza aceste evenimente trebuie sa angajam o Director de Programe, iar decizia asupra evenimentelor care vor avea loc va fi in functie de votul comunitatii de donatori.

 • Ce activitati ati facut pana acum?


  Comunitatea din Chicago a beneficiat de cursurile, workshop-urile si evenimentele organizate prin intermediul Romanian United Fund. ROCO este un proiect al comunitatii din Chicago, in colaborare cu RUF. Speram sa colaboram si sa lucram in continuare impreuna cat mai mult, iar calitatea evenimentelor RUF si ROCO sa fie un model pentru evenimentele organizate in comunitatile romanilor din Statele Unite. 

   

  ROCO

 • Cum va arata


  Poate nu chiar asa ...

  Mai mult cam asa!

  funny-romania.jpg
  romanian_community_center_of_chicago.jpg
 • Cine suntem


  Oricine poate deveni membru ROCO. Consiliul Comunitatii este impartit pe cinci directii (Educatie, Business, Arts & Culture, Sports & Entertainment, Info & Help), iar membrii consiliului sunt voluntari. Doresti sa devii membru ROCO sau sa faci parte din consiliu? Connect to us on Whatsapp and Facebook (links above).

   

  Consiliul Comunitatii

   
   

  Ambasadori

   
   

  Membri Onorifici

   
   

  Sustinatori

   
   

  Vezi cine a zis "I'm in!"

   
 • Locatie, Chirie, Planuri


  • 5406 N Kedzie Ave, Chicago, 60625
  • Dimensiuni: ~2,000 sqf, suficient pentru un "micro" community center
  • Rent: $1/month (spatiul este donat pentru 5 ani de zile)

  roco_layout.jpg

 • Testimonials


  'I have a dream! Chiar am 🙂

  In fiecare dimineata ma trezesc si ma gandesc cum o sa facem un Community Center la Chicago. Ce sa fac, fiecare cu visul lui. Numai ca io stiu ca nu ma las pana nu rezolvam anul asta. Si voi ma stiti, cand am promis ceva (mai ales in public), nu mai e cale de intors. Mai sunt 3 luni, si m-am decis sa va povestesc in fiecare zi cum o sa facem chestia asta impreuna

  Da' nu asa, un un loc unde merge un grup mic de persoane de azi pe maine sa se uite la fotbal sau eventual sa vizioneze un film! Un centru adevarat, ca la carte, ca un fel de "Public Library" unde sa fie loc pentru oricine, un centru facut de comunitate, care apartine comunitatii, pentru comunitate, un loc unde TOTI sa ne simtim ca la noi acasa

  Cu un grup de prieteni si multi amici (Alina Celia Cumpan, Adrian Nechiti, Nicoleta RomanGavril Rus, Ioana Salajanu, Cera Stan, Marian Petruta, Codrut Birsan, Catalin Nicolae, Cristi Blaga, Natalia Ghilascu si multi altii, dintre care nu putem sa uitam echipa de voluntari RUF - Romanian United Fund), tot am zis ca facem chestia asta de cativa ani, dar acuma chiar ii dam drumul. Pe bune! Si cum orice campanie de genul asta trebuie sa porneasca pe Feisbook, am sa scriu. Mai povestesc eu zilele viitoare ce si cum

  "Are you in"? Vorba aia, "te bagi"? Pana la urma, centrul asta o sa fie si al tau. Il facem impreuna.' - Mihai Lehene

   


   

  "Sustin infiintarea Centrului Comunitar in Chicago pentru ca cred in visul lui Mihai Lehene si a multura ce s-au alaturat proiectului. Cred in unitate, in programe durabile si in usi deschise pentru cei ce creaza astazi punti de frumos, cu gandul la maine." - Alina Cumpan, fondatoarea Authentic Society for Language and Romanian Culture

  I'm in! Donate $10

  (per month)

  Honorary: $1,000+

  (one time)


Follow us on:


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •